Dreining mot varmere vær i mai

Her er en kort oppdatering som følge av en endring i prognosene. Som nevnt i forrige innlegg, lå Norge plassert mellom kalde og varme områder i mai-prognosene. I de siste prognosene ligger vi tydeligere i det varme området. Årsaken er at det varsles om et høytrykk over Øst-Europa og den vestlige delen av Russland. Da blir det vind fra sør over Norge.

Bildet under viser et ukessammendrag for varslet temperatur neste uke (klikk på bildet for å navigere i tid).

Gjennomsnittlig prognose for temperatur (avvik fra normalen) i uke 20, basert på 51 simuleringer fra 8. mai. Enheten er grader. Prognosen er laget med ECMWF sitt månedsvarslingssystem.

Ifølge Yr blir det temperaturer opp på 20-tallet mange steder i neste uke. Prognosene for 17. mai ser foreløpig bra ut fra Sørlandet til Trøndelag. Uke 21 ser også varm ut, men etter dette ser det mer usikkert. Nedbørsprognosene for noen uker frem i tid er også ganske usikre.

Vi publiserer vårt sommervarsel, for juni og utover, i starten av neste uke.

%d bloggere liker dette: